Trycket på våra efterfrågade tjänster är väldigt omfattande just nu. För dig som kund innebär det en viss fördröjning av kontakt med våra medarbetare. Vi jobbar för fullt för att du ska få den tillgänglighet och höga service som vi vanligtvis erbjuder. Vi återkommer inom 72 timmar. Tack för ert tålamod.

COVID-19 VACCINATION

Vaccination mot covid-19 på Öresundshälsan och Öresundsläkarna

Snart kommer du kunna vaccinera dig mot covid-19 hos oss på Öresundshälsan och Öresundsläkarna. Vaccineringen utförs av våra sjuksköterskor och läkare på uppdrag av Region Skåne. Detta kommer framförallt att gälla fas 3 och fas 4, och förväntas börja i Maj. Vi uppdaterar vår hemsida så fort mer information finns tillgänglig om tidsbokning.

– Planeringen är i full gång och vi informerar här så fort vi vet närmare när vi drar igång och hur det ska gå till.

Vi följer Folkhälsomyndighetens och Region Skånes prioritetsordning. Eftersom tillgången till vaccin varierar kan också tillgången till tider göra det. Vi gör vårt yttersta för att vaccinera så många som möjligt så fort som möjligt. 

Aktuell information

I takt med att vi vet mer om tidsplaneringen och tillgången till vaccin så publicerar vi information om hur vaccinationen kommer genomföras. All information om vår vaccinationsprocess kommer du hitta på denna sida.

Region Skånes plan för vaccination mot covid-19

Du hittar frågor och svar om vaccination mot covid-19 på 1177.se

COVID-19 TELEFONI

072 865 36 99

COVID-19 MEJL

covid-19@oresundslakarna.se

Vem får vaccinera sig?

Vaccin mot covid-19 erbjuds i dagsläget till de som är 18 år och äldre samt till de som inte är gravid. Besök din region på 1177.se för att få information om de riktlinjer som finns där du bor. 

När kan jag vaccinera mig?

Alla regioner är igång med vaccinering mot covid-19. När du kommer få möjlighet att vaccinera dig beror på vilken prioritetsgrupp du tillhör och i vilken region du bor. Du kommer att få mer information från din region när det blir dags för dig. Aktuell tidsplanering hittar du på 1177.se.

Vaccinationsfaser

Vi kommer endast vaccinera i fast 3 och 4. Mer information om fas 1 och 2 finns på 1177.se.

FAS 3

FAS 4

Vanliga frågor

Vaccinationen kommer vara kostnadsfri för alla medborgare.

Vi räknar med att snart kunna erbjuda vaccinering mot COVID-19 i Skåne. Det sker så snart som vaccinerna finns tillgängliga i regionen. Än så länge går det inte att boka en tid eller ställa sig i kö för vaccineringen.

Preliminärt påbörjas vaccineringen hos Öresundshälsan under vecka 22 i Maj. 

Nej, fördelningen sker av Region Skåne. Öresundshälsan kan därmed varken styra eller påverka leveranser av vaccin. 

KOM IGÅNG OCH BOKA TID

Öresundsläkarna är en registrerad vårdgivare som står under inspektionen för vård och omsorgs (IVO) tillsyn. 

KONTAKT

© Copyright oresundslakarna.se 2021

VI ANVÄNDER COOKIES

Genom att använda vår webbsida godkänner du att vi använder oss av cookies.