COVID-19 VACCINATION

Vaccination mot covid-19 på Öresundshälsan och Öresundsläkarna

På uppdrag av Region Skåne kommer Öresundshälsan vaccinera mot Covid-19. Vaccinationstider kommer släppas löpande under måndagar varje vecka. Turordningen för vaccination är kontrollerad och fastställd av folkhälsomyndigheten. Tidsbokningen nedan kommer öppna måndagen den 31 Maj 2021 kl 19:00. Öresundshälsan kommer vaccinera i fas 4. 

I den fjärde och sista fasen inkluderas personer som är 18-59 år och som inte prioriterats i de tidigare faserna. I genomförandet av vaccinationer i fas fyra ska ålder fortsatt beaktas, det betyder att de äldsta bör vaccineras först. Vaccination i fas fyra kan ske parallellt utifrån regionala förutsättningar. Det betyder att Region Skåne kommer reglera vaccinationsprocessen för fas 4 i Skåne. 

Aktuell information

I takt med att vi vet mer om tidsplaneringen och tillgången till vaccin så publicerar vi information om hur vaccinationen kommer genomföras. All information om vår vaccinationsprocess kommer du hitta på denna sida.

Region Skånes plan för vaccination mot covid-19

Du hittar frågor och svar om vaccination mot covid-19 på 1177.se

Vem får vaccinera sig?

Region skåne kommer reglera vilka som kan vaccinera sig och när. Klicka på knappen nedan för att läsa om vem som kan boka tid för vaccination just nu!

COVID-19 Kontakt

Trycket på våra efterfrågade tjänster är högt just nu. Vi ber om förståelse och uppmanar er att läsa så mycket som möjligt på folkhälsomyndighetens, 1177:s och Öresundshälsans hemsidor innan ni ringer och ställer frågor. Tack på förhand.

Så fungerar vaccinationen

Steg 1
Boka tid
Det första du behöver göra är att boka tid genom att klicka på boka tid på vår webbsida. Alternativt kan du boka tid direkt via 1177.se.
Steg 1
Steg 2
Fyll i hälsodeklaration
På samma sida som bokningarna görs kan du också fylla i en hälsodeklaration. Det är viktigt att du fyller i hälsodeklarationen innan du kommer för vaccinationen.
Steg 2
Steg 3
Inför vaccinationen
Inför vaccinationen är det viktigt att du fullföljt steg 2. Vi kommer bara vaccinera personer iklädda i munskydd och som har med sig legitimation. För att underlätta vaccinationsprocessen för oss ser vi också gärna att ni har på er kläder med kort eller lös ärm, detta gör det enklare för sjuksköterskan att komma åt din arm.
Steg 3
Steg 4
Vaccinationsdags
När du ankommer till vår klinik behöver du bara följa anvisningarna på plats och få vaccinet. Se till att steg 1-3 är slutfört. Om du är sjuk eller känner symptom som överensstämmer med symptomen för Covid-19 kan du avboka via samma sida som bokningen gjordes initialt.
Steg 4
Steg 5
Få tid för dos 2
Efter vaccinationen kommer du få boka tid för dos 2, på plats.
Steg 5
Steg 6
Klart
Tänk på att det tar tid för vaccinet att uppnå sin fulla effekt. 1-2 veckor efter vaccinationen har du som vaccinerad ett visst skydd bara. Det är först 1-2 veckor efter den andra dosen som vaccinets fulla effekt är uppnådd, så se till att följa folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer även efter vaccineringen.
Steg 6

Vanliga frågor

Vaccinationen kommer vara kostnadsfri för alla medborgare.

Du behöver bara klicka på boka tid på vår sida och klicka dig fram. 

Bokningssystemet för vaccinationen öppnar måndagen den 31:a Maj. 

Nej, fördelningen sker av Region Skåne. Öresundshälsan kan därmed varken styra eller påverka leveranser av vaccin. 

KOM IGÅNG OCH BOKA TID

Öresundsläkarna är en registrerad vårdgivare som står under inspektionen för vård och omsorgs (IVO) tillsyn. 

ÖPPETTIDER

Dagen innan: Julafton, Nyårsafton, Midsommarafton – håller verksamheten öppet till kl. 12.00

KONTAKT

© Copyright oresundslakarna.se 2021

VI ANVÄNDER COOKIES

Genom att använda vår webbsida godkänner du att vi använder oss av cookies. Läs mer